Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Архив
Постинг
24.06.2009 04:13 - По какъв начин можем да направим Windows XP напълно функционална операцинна система? Част 2
Автор: interface Категория: Технологии   
Прочетен: 26579 Коментари: 19 Гласове:
3

Последна промяна: 24.06.2009 09:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

В Част 1 на тази статия Ви запознах подробно с това, как можете сами да инсталирате операционната си система без да се обръщате към фирма за това и по този начин да спестите много пари и време. Замислете се само колко проблеми може да донесе един вирус или една неправилно конфигурирана система на един съвсем обикновен потребител, който не е навътре в нещата и не може да се справи сам със задачата да оправи проблемите по неговата операционна система. Сега по същество, стига сме си губили времето в предистория.

В тази част можете да научите как...:


Да инсталирате и конфигурирате драйверите за Вашия персонален компютър, да можете да избегнете несъвместимостта между програмното осигуряване (софтуер) и апаратната част (хардуер), да оптимизирате и опитомите Вашите драйвери като ги превърнете в преимущество за справяне с проблемите, а не в пречка.

Да обновите компютъра си до последната версия на сервизния пакет на Microsoft и как правилно да изплозвате Windows Update за да избегнете бъдещи проблеми.

Да инсталирате и конфигурирате правилно Вашата анти-вирусна програма, да се запознаете с безплатните алтернативи, да разберете, кои програма са ефективни в домашна, потребителска среда. Да научите, кои са различните видови вируси и как да се справите с тях.

Да конфигурирате правилно Вашата огнена стена (Firewall) и да я пригодите към Вашите нужди без да си създавате допълнителни главоболия.


Първото нещо, което трябва да направим е да инсталираме и конфигурираме драверите, ако това се наложи. Ако драйверите са точни и от реномиран производител на хардуер като nVidia или ATI няма да имате проблеми с конфигурацията им.

Какво да правите, когато Windows Xp изглежа така?


image

За много от Вас, които за пръв път виждат тази картина може и малко да се стреснат от празния вид на работната плоощ, не се притеснявайте, това е напълно нормално, защото повечето от Вас са получавали операционните си системи наготово нагласени и не знаят как в действителност изглежда един току що прясно преинсталиран Windows Xp. Но за да се справите с това объркване трябва да продължите и да откриете, какво се намира и от другата страна на брега.

На тозе епат най-важната крачка е да инсталирате и конфигурирате правилно драйверите за Вашия компютър. Има няколко начина това да стане факт.

Първия начин е да използвате оригиналния инсталационен диск, който задължително сте получили при закупуването на Вашата машина. Всичко, което трябва да направите е да заредите CD-то във Вашето устройство и да следвате инструкциите, които то ще Ви предостави. Обикновено към тези компакт дискове вървят и допълнителни програми за оптимизация работата на процесора и тн. Желателно е да инсталирате всичко, без да качвате различните toolbars, защото много от заводските дискове предлагат и инсталирането на такива приставки, които се прикачат към браузъра Ви и не правят нищо друго освен да пречат, поне при мен е така. Обичам, браузъра ми да е девствен от гледна тачка на тези toolbars независимо дали са на Yahooo или на Google.

ЗАБЕЛЕЖКА: Защо правилното подбиране на драйвери е толкова важно? Компютъра се състои от апаратна част (хардруер), програмно осигуряване (софтуер) и функционални средства, които в случая се явяват драйверите - те гарантират правилното взаимодействие между софтуерната и апаратната част. Тези три условия от своя страна сформират понятието Компютърна система. Подбирайте винаги внимателно версиите на Вашите драйвери, защото грешно подбраните могат да създадат сериозни проблеми във Вашата инсталирана операционна система и да дойде момент, в който да не сте започнали реално да я използвате, а тя вече да е за преинсталация. Това може да се случи, защото грешките при неправилно подбрани драйвери натоварват и препълват регистера на ХР с невалидни ключове (keys), като понижават коефициента му на полезно действие, а от там се увеличават и нервите, които изразходвате. Важно е да знаете, че регистера на всяка една операционна система Windows независимо дали тя е Win7 или Vista играе ключова роля при стабилността й. Той е равнозначен на мозъка в човешкото тяло - без него то не може да функционира и живее, същото е и при Хр. Повреди ли се нещо, то може да доведе до фатални последици за работата на ОС. За това препорачително е преди да правите промени да правите едно резервно копие на регистера, което ще разберете как става по-надолу в статията.

Втория начин да инсталирате драйвери е от вече сформиран пакет от стотици или хиляди драйвери за различни устройства. Това е лесен и бърз начин за откриване на драйвери, особено, когато не разполагате с оригиналното сиди или пък хардуера е прекалено стар. Това е способ използван от почти всички поддържащи фирми да спестяват време, а както знаете времето е пари, не само за тях, а и за нас - обикновените потребители. Нека приминем към същината.

Линкове от където можете да се сдобиете с подобни пакети от драйвери:


zamunda.net/browse.php
zamunda.net/details.php
zamunda.net/details.php
zamunda.net/details.php
zamunda.net/details.php

Гореизброените линкове съдържат тези безценни пакети. Съветвам Ви да свалите всичките до един и да ги съхраните на Вашия твърд диск като създадете специална директория само за тях с цел да се ориентирате по-добре, когато Ви потрябват. По-особеното при тях е, че те са в .ISO формат - това е формат предназначен за виртуални CD-ROM устройства, от които можете да инсталирате тези драйвери.

Как да отворя тези пакети?
Отварят се с помоща на безплатна програма за създаване на виртуални дискове директно във виртуалната памет на опареционната система. Програмата се казва Daemon Tools 3.47. Не случайно Ви препоръчвам именно тази версия, защото тя няма никакви бъгове и е изключелно лесно да се борави с нея. ПРОГРАМАТА можете да СВАЛИТЕ от тук - store2.data.bg/mashir/Programs/Daemon%20Tools%203.47.exe

След като сте свалили програмата, стартирайте изпълнимия файл и следвайте инструкциите, ако не разбирате английски давайте само Next докато не Ви изпише съобщение, в което Ви информира, че операционната Ви система трябва да бъде рестартирана. Задължително е да го направите. Ако в момента извършвате някакви други задачи, натиснете NO, така декларирате нежелание да се рестартира компютъра Ви и по-късно запазете прогреса на задачите Ви и рестартирайте ръчно системата. След като рестартирате и системата зареди отново, долу в трея, където се виждат активните програми търсете червена икона със светкавица, които сте виждали по стълбовете за високо напрежение, обяснявам подробно в случай, че за пръв път работите с тази програма. След като локализирате иконата кликнете с дясното копче на мишката като ще Ви се отвори контекстно меню, в което имате различни опции (не се опитвайте да намирате графичен интерфейс на програмата, защото такъв няма), трябва ви реда в който пише "Virtual CD/DVD-ROM" след това "Device [ H: ] ...." ако не намирате Н, това означава, че всичко е наред, но просто буквата, която прогрмата е създала е различна от тази която е при мен. В [ се намира буквата на вече създаденото виртуално CD/DVD ] след това селектирате Mount image - ще Ви се зареди прозорец, в който трябва да зададете на програмата от къде да вземе съответния пакет от драйвери, като окажете пътя, маркирате имидж файла и натиснете ОК. Зачакайте 10 секунди да се зареди имиджа. За да сте сигурни в успеха ще прикача и снимков материал:

1:

image

2:

image

3:

image

Това е нагледно. Тук селектирайте файла и натиснете Open. Изчакайте докато .ISO файла се зареди и отидете в Start > My Computer > дясно копче > Properties >  Hardware > Device Manager - в него ще откриете информация за налинчия хардуер, който е успешно инсталиран.

ЗАБЕЛЕЖКА: .ISO е имидж файл, който наподобява много .RAR и .ZIP, той съединява серия от единични файлове в точно дефиниран формат. Най-характертоното свойство на .ISO файла е, че той може да се използва за да се запише на CD/DVD като се използва програма (Nero), която може да записва image файлове. Той може да бъде отворен и с 7zip и Winrar. .ISO се използва за да може, когато свалите Хр на Вашия хард да можете да го запишите на диск като bootable диск и по-късно да инсталирате системата по начина, по който Ви обясних в Част 1. В другите статии подробно ще разгледам как сами може да създадете .ISO формат и да го запишете на диск, но като за начало това е достатъчна информация.

image

Вас Ви интересуват питанките, всеки ? знак означава, че драйвера за съответния хардуер не е намерен и качен от операционната система, на практика нещата изглеждат така:

image

Селектирайте върху съответната питанка, щракнете дясно копче и ще Ви се отвори следното меню:

image

Сега щракнете на "Update Driver..." като ще ви се отвори прозорец, който ще изглежда така:

image

Дайте next, както следва и ще стигнете до тук:

image

Next и следва:

image

След този екран ще Видите как файловете се нижат от долу и се изпълнява определена последователност на откриване и инсталиране на намерените файлове, когато операцията приключи програмата ще Ви съобщи, че хардуера Ви е успешно инсталиран след, което е задължително да рестартирате в зависимост от това, какъв драйвер качвате разбира се, но Ви препоръчвам да рестартирате, защото никога един рестарт не е излишен особено, кагато става дума за Windows Xp.
 
Ето това като чели беше най-тугевата и трудна част от работата, която трябва да се свърши по новата още "топла" ОС.

Следваща стъпка, която трябва да предприемете е да обновите системата си до последните ъпдейти на операционната Ви система. Ако сте със сервизен пакет (service pack 1 или 2) се снабдете от интернет със сервизен пакет 3 (service pack 3), който можете да намерите тук - zamunda.net/details.php

След като свалите файла той ще бъде само един. Единственото нещо, което трябва да направиге е да го заредити, като първоначално се подготвя операционната система за инталация, след това ще се появи прозорец, в който трябва да се съгласите с лиценза на пакета, макритайте опцията "I accept license ...." и дайте next докато не видите същинската работа по инсталацията на файла. След това дайте Finish и сте готови. Честито вече имате обновен Хр с последния възможен сервизен пакет, в който има доста кръпки по ОС засягащи сигурността. Следваща стъпка е да надградите вече върху инсталирания пакет новите ъпдейти към ОС.

Първи начин. Активирайте автоматичните обновления на Вашата ОС.
Това става като отидете на Start > Control Panel > Windows Update > Turnon Automatic Updates - с тази опзия Вие декларирате разрешение Хр сам да свали обновленията и когато те са готови за инсталация да ги инсталирате.

image

Както виждате има още три опции. Download updates for me, but let me choose when to instal them - тази опзия сваля обновленията автомтично, но ви дава избора сами да изберете, кога да ги инсталирате. Notify me but don`t automaticality download or install them - това ще рече, че ОС Ви оведомява за достъпни обновления, пита ви дали искате да ги свалитее и инсталирате. Turn off Automatic Upadates - ще рече че забранявате всякакво обновяване на ОС през опциите в Control Panel > Automatic Udates. вие изберете, това, което аз съм избрал на снимката.

Когато обновленията биват свалени ще Ви се появи една ярко жълта икона във Вашия трей и ще ви информира, че обновленията са готови за инсталация. Имате възможност да изберете между два варианта Express & Custom.

ЗАБЕЛЕЖКА: За хората с оригинално копие на ОС препоръчвам екпресната инсталация, а за хората с пиратски копия не е препоръчително да използват експресната инсталация, тъй като там има програми, които засичат пиратския софтуер (използвайте това само, ако сте 100 процента сигурен, че ОС ви е кракната правилно и няма опастност да Ви засекат). Има начин да избегнете тези програми като преди да инсталирате обновленията предварително махнете отметките пред windows genuine advantage validation notification и windows malicious software removal tool - тези два ъпдейта задължително не ги качвайте, ако не сте сигурни, че ОС Ви ще бъде засечена като нелегална.

След като мине процеса на инсталация на обновленията, системата ще поиска рестарт. Рестартирайте, заредето отново системата и влезте отново в Start > Control Panel > Automatic Updates, но за разлика от предходния този път маркирайте Turn off Automatic Updates. Защото, ако останат включени, по погрешка можете да инсталирате обновлениято, които пропуснахте по-рано поради обективни причини. Готово! Вече системата Ви е обновена с последните обновления и можете да продължите напред.

Следващия етап е конфигурирането на защитната или огнената ви стена, което става от Start > Control Panel > Windows Firewall, като ще ви се зареди този екран:

image

Поставете отметка, където и аз съм поставил. От Advance можете да я настроите по-прецизно, кои програми да не филтрира и следи за промени в интернет трафика. В случая трябва да е включена. От сега нататък всеки път, когато се зареди приложение, което се опитва да се свърже с интернет защитната стена ще Ви изкарва съобщение с две опции Unblock или Block - в зависимост от информацията, която Ви се предоставя за приложението сами трябва да прецените дали ще позволите на огнената стена да не блокира трафика на това приложение.

ЗАБЕЛЕЖКА:
Огнената стена и изключително полезен инструмент за допълнителна зищита на Вашата ОС, важно е да знаете, че това не е анти-вирусна програма и тя не ви пази от вируси или зловред софтуерен код. Огнената стена просто спира неоторизиран достъп до Вашата персонална и лична информация, като предотвратява хакерските набези и ги свежда до минимум, тъй като перфектен софтуерен продукт няма, което се дължи на факта, че сложността на тези приложения е твърде голяма за изработване. Тук разглеждам само основите, по-натам в другите статии ще Ви запозная как можете да конфигурирате подробно защитната Ви стена, на този етап това само ще Ви обърка и затормози допълнително.

Стигнахме до един доста важен етап от опитомяването на ХР, от това, каква анти-вирусна програма ще изберете зависи до колко ще сте защитени вие докато сърфирате и Вашите файлове намиращи се на твърдия Ви диск. Какво представлява в същност анти-вирсуната? Най-елементарно казано, това е програма, която защитава системата Ви от вируси различни по вид били те троянски коне, вируси червеи, killer вируси и др. Пример за един опасен вирус, който носи името Чернобил се активира на 26 април и затрива всичко, което имате на твърдия си диск. Защо на 26 април? Защото на тази дата се случва аварията в чернобилската атомна електроцентрала. За щастие този вирус вече е овладян от всички анти-вирусни, просто Ви го давам за пример.

Има два вида противовирусни системи - едните са платени и безплатни. Но кои да изберете? Това зависи изцяло от Вад и Вашата нагласа. Важното е да знаете, че безплатна анти-вирусна е пъти по-добре от кракната анти-вирусна, защото при кракването на приложения се заменят файлове, което променя кода на програмата, тъй като модулите й трябва да се променят по начин, по който програмата да бъде все едно лицензирана, а и такива кракове ползват сървъри, които не са на фирмата производител, а огледални сървъри, където влизат всички постъпили нови обновления - това не е гаранция обаче, че дефинициите, с които обновявате Вашата програма ще са точни и ще бъдат качени всичките, тук има голяма вероятност от грешка. Но пък анти-вирсуните, които се кракват само със сериен номер да чудесно средство за защита на системата Ви, защото при тях просто не се замества нищо, просто въвеждате един сериен номер и всичко заспива. Чудесна програма, платена, която можете да кракнете и да я използвате е Avast - в момента тя е доста добра анти-вирусна и хваща огромен брой вируси, обновява се сама, както дефинициите за вируси, така и модулите си. Аз съм с Avast и до сега не съм имал никакви проблеми от както я ползвам. Друга алтернатива е безплатната версия на Avira и Avast, като двете анти-вирусни са почти на едно ниво, откриват почти идентичен брой заплахи, като Avira леко изпреварва Avast, така че спокойно мога да заключа, че Avira e най-добрата безплатна анти-вирусна система, която е надежна и в същото време хаби малко ресурс, като е подходяща за по-слаби компютри, същото важи и за Avast, който обаче е по-лек от Avira. Дано сега ме разбирате като ви казвах по-горе, че всичко е въпрос на личен избор. Най-добрия вариант за платена анти-вирусна система е Kaspersky Anti-Virus. Към момента това е системата с най-много успеваемост при откриването на заплахи, нейните недостатъци са, че рядко се намират лицензни ключове, които да се ползват дълго и  че е сравнително по-тежка от всички други свои конкуренти и тук трябва да изберете между сигурността и бързината на действие. Според мен Avast съчетава в себе си бързина при работа, при сканиране, лесно конфигируема е, обновява се често и има висока успеваемост при откриването и отстраняването на зловреден софтуерен код.

Можете да свалите програмата от тук: zamunda.net/details.php
В торента има вграден и keygenerator - това е програма, която генерира серийни номера за Аваст и всякакви други анти-вирусни програми. Конкретно това е версия само за Аваст. В случай, че този keygenerator не проработи ще Ви дам линк към друг който със сигурност ще работи - zamunda.net/details.php

Начина на кракване на Аваст е лесен. След като инсталирате програмата след многобройно натискане на Next, зачакайте и не рестартирайте компютъра Ви, защото ако го направите преди да сте въвели серийния номер няма да успеете да подкарате програмата. Накрая инсталацията ще Ви попита дали искате да рестартирате - давате No. Зареждана иконата на програмата, която се намира на Вашия Desktop. След момента на зареждането ще се покаже прозорец, в който трябва да въведете серийния номер. Сега отидете на keygenerator-а и го заредете (не се притеснявайте, ако програмата го открие като вирус, не е това е начин да се намалят злоупотребите със софтуера на компанията, ако спазвате точно указанията това няма да се случи) изберете Вашата версия за Workstation и копирайте серийния номер, като се върнете на прозореца на програмата и го поставите с дясно копче и paste или просто натиснете клавишната комбинация ctrl+v > давате Ок и прорамата трябва да ви изпише, че е успешно приет лицензния ключ. Рестартирате и се радвате на анти-вирусна програма, която сте инсталирали сами без чужда помощ и без да давате пари  хвърлени на вятъра. Няма нужда да обновявате ръчно защото след време програмата ще го направи автоманично, просто имайте търпение.

Ще ви направи впечатление, че има две нови икони в трея, едната е i а другата е а, което се върти периодично, което означава, че програмата работи успешно. Иконата, която е обознамена с i носи името VRDB - virus recovery database, което ще рече, че тази програма възстановява щетите нанесени от евентуални по-ранни поражения върху ОС, което я прави сама по себе си уникален инструмент. Конфигурацията на програмата става с дясно копче > като имате няколко опции > Generate VRDB NOW - да започне възстановяване сега независимо от натовареността на компютъра ви, следвата е Generate VRDB when computer is Idle - това ще рече, че програмата започва робота, когато компютъра е ненатоварен > Generate VRDB onl when screen-saver is running - Това ще рече, че програмата е активна само, когато се активира Вашия Screen-saver. Последната възможнос те да забраните активирането на програмата при каквито и да е условия - Disable VRDB generator.

Конфигурирането на програмата става като кликнете дясно кпоче върху съседната икона, означена с буквата "а" и изберете abast! On-Acces Scanner като би трябвало да видите това:

image

По подразбиране защитата е на Normal, аз в случая съм го променил и сложил на High, което ще рече висока защита. За да се открият подробти опции за финна конфигурация натиснете бутона долу - Details...., екрана трябва да изглежда така:

image

Това са различните услоги достъпни от Аваст. Тук можете да избирате, която не ви е необходима и можете да я прекъснете с цел да отнемате по-малко ресурс от компютъра Ви. Това става като селектирате Terminate След като програмата ще Ви попита дали сте сигурни, че искате да прекъснете услугата, което е напълно нормално за такава система, съгласявате се и натискате Ок. От Customize можете да избирате, кои програми да бъдат проверявани. В случая съм селектирал висок приоритет на проверка на интернет съобщенията, които пристигат през Skype, ICQ, Yahooo Messenger и др. Разгледайте и другите услуи и преценете, която не Ви удовлетворява напълно и просто я прекъснете.

В тази статия се постарах да обясня максимално просто нещата, надявам се да сте разбрали всичко, ако имате някакви въпроси пишете в коментарите към статията, ще се постарая да отговоря на всеки. Дано тази част Ви е била достатъчно полезна.

Следва продължение......... очаквайте скоро!

imageimage




Гласувай:
3



1. анонимен - niki
28.06.2009 17:06
искам да питам нещо аз,има ли начин да преинсталирам хр без да зареждам нов от диск,тоест нещо като repair до му направа,тъй като не ми работи двд устройството(не ще чете двд само сд) или ако съществува версия на хр достатъчно малка,че да се побере на обикновен диск,тва също ме устройва,ако знаете такава версия ще съм благодарен ако ми дадете линк.Не съм преинсталирал ОС от както имам компютър (3години) и взе нещо да не ми харесва как бачка.
цитирай
2. анонимен - Всичко е добре, но ...
02.07.2009 17:57
Така, всичко е добре, но имам две забележки:
1. Страшно много граматични грешки, дължащи се на сгрешени клавиши при писане. Лошо няма, но е добре да се стараеш поне да пишеш истинските думи.
2. Това описване как да си кракнеш тая или оная програма ... Нали се сещаш, че описваш как хората да нарушават едни закони. Не че всички ги нарушават, то е ясно, но да го правиш публично ...
Или е много нагло. или е доста глупаво - сам си признаваш на всеослушание че крадеш.
цитирай
3. анонимен - до анонимен
03.07.2009 16:23
Ти да не би на своя компютър да имаш само редовно платени програми?! Защо, когато някой се опита да помогне с нещо, винаги се появява друг, който ще дава акъл? Ти да не би да нямаш грешки в това, което си написал? "Или е много нагло. или е доста глупаво - сам си признаваш на всеослушание че крадеш." След второто "или" слага запетая, а не точка! И пред "че" не се ли слага запетайка? Хора сме и затова грешим! Ако не грешахме щяхме да сме богове! По-добре да престанем да дебнем другите, а да се опитваме да си помагаме един на друг! Не се заяждам, а само се опитвам да кажа, че човека е вложил толкова труд, без да е длъжен и все пак заслужава повече благодарности!
цитирай
4. анонимен - До тук добре...
04.07.2009 21:04
До тук добре,но ако става въпрос за лицензиран Windows.
Защо не кажете на хората,че има и Linux,които е безплатен,нама вируси и си инсталира сам 90-100% от необходимите драйвери.Много по стабилен е,Фаиловата му система почти не фрагментира и единственият проблем за сега е,че поддържа по малко игри(но и по този въпрос се работи с развитието на open GL).Мисля,че все пак е редно да се спомене и това. Поздрави и успех с опитомяването на М$ win!
цитирай
5. interface - ....
13.07.2009 18:07
Ако беше запознат по-добре с идеята на блога щеше да знаеш, че идеята му е как спестим пари от преинсталации на Windows, относно Linux. Добра операционна система, най-добрата безплатна, но всичо с времето си. Не мога да напиша 50 статии на един дъх, в момента съм на световна конференция и черпя нови идеи, които мога да споделя с Вас в блога ми. Когато изчерпя темата Windows ти обещавам лично на тебе, че ще подхвана и Linux. Не е редно да ме критикуваш, когато даже не си и регистриран потребител. В момента даже ти пиша от Франция, защото тук ме заварваш. Второ! Ако става въпрос за лиценциран ОС, тогава нещата са още по-лесни само се въвежда серийния номер, който е на обложката при това има указание в диска, само това е разликата, аз пиша статиите така, че да са универсални и добре поднесени. Относно Ликус. Стари драйвери няма проблеми, но опитал ли си се да подкараш по-рядко срещани драйвери. Давам веднага пример. На стария ми компютър бях качил SuSE всичко Ок инсталацията премина, тествах видеодрайверите, включвам Ос и нямам мишка? whaT a fucK? се питам аз! По Линукс, колкото и да е неприятно има още какво да се работи, но да това е алтернатива и за безплатна е добра, но според мен още не е дошло времето, в което всички можем да кажем - Linux e незаменим. За момента това правило като чели важи повече за Windows, не за Линукс. Не съм фен на Прозорците, но не съм фен и на Линукс, аз съм странчен наблюдател и анализатор, виждам това, което става и нищо друго. Линукс има още както да прави. Стабилност - да, но има такива смешни бъгове, които не съм виждал никога в Windows и това никой не го вижда, никой не вижда това, че Уин е по-лесен, има по-добра поддръжка, функционалост. Щом говорим за Хр може да е страхотна операционна система стига да се поддържа правилно. Точно това е и моята цел. Дано си ме разбрал правилно.
цитирай
6. анонимен - Малко бъркаш нещата
21.07.2009 15:58
Извинявай пич ама малко бъркаш нещата. мого дори идеи имаш но не си много в час. съветите ти са доста странни и със сигурност доста хора ти се смеят. само едно нещо да знаеш - едва ли замунда е мястото, от където да си намериш драйвери.
повече не съм ти чел драсканиците
цитирай
7. interface - Хаха
21.07.2009 16:48
Анонимен! До тук не чух нищо конкретно само общи неща, които всеки злобар може да изрече по адреса на други го. :) Явно не си присъствал много в часовете по БЕЛ, за тебе специално ще поясня - това означава "Български език и литература" и сам по себе личиш, че си човечец с ниска култура на изказване, но какво да се прави... Трябва да има и такива като тебе, иначе света ще е много скучен. Следващия път като се осмеляваш да критикуваш хора като мен, които се стараят да направят нещо за обществото поне вземи и се регистрирай за да ти тежат думите и да се знае, кой ги говори. Всеки селяндур може да си пише какво ли не като е АНОНИМЕН. Явно даже си и страхливец. :) Но какво да се прави. Такъв е живота.

П.С. Съжалявам не искам да те засегна, ама си много зле, точно от тези торенти с драйвери съм намирал ненамираеми дравери, ако беше прочел статията щеше да разбереш, че това е един от начините, които съм посочил и той е в краен случай. Вземи да си сложиш очилча, ще ти тичат. :)
цитирай
8. анонимен - Много се заяждате. Аз искам само да ...
26.07.2009 14:47
Много се заяждате. Аз искам само да благодаря на автора на статията. Макар, че повечето неща съм ги правила, тука е по–подредено и мисля да си запиша всичко.
nizakrit
цитирай
9. flyco - Re: interface
29.07.2009 15:11
Виж, всичко което си написал до тук е полезно. Продължавай ако си решил така. За много хора начинът да изглеждат умни е като се опитват да спорят с по-умни от тях :) Да не ти пука!
цитирай
10. interface - Евала!
31.07.2009 12:35
flyco евала, че има такива хора като тебе, които могат да преценяват реалната ситуация, както в момента. Честно да ти кажа омръзна ми от хора, кoито чули нещо вчера за нещо и вече се смятат за знаещи и спорят с хора, които се занимават от години с това, което те са стартирали вчера. :) но това е положението, българина си е българин, то във всяка страна го има този синдром на недоносчето, но в България той е заел особено големи размери.
цитирай
11. анонимен - Упътването е супер много благодаря ...
05.08.2009 18:59
Упътването е супер много благодаря хубаво е да има повече такива хора.
цитирай
12. анонимен - И раждала е......
04.09.2009 20:23
Българско благодаря, ще има българи които ще те плюят, ще има и да ти се радват, мисля ,че знаеш как да постъпиш и двете групи.
Бате Ачо от Варна
цитирай
13. анонимен - pchelp
31.10.2009 11:35
Поздрави на автора за хубавата статия , мога да кажа че и аз виждам нещата по същия начин и ако можех да напиша статия едва ли бих написал нещо по различно.А на злобарите който плюят мога само да кажа че не сме всички богати да можем даси купуваме софтуера.Решения се намират за лицензиране лесно в нета , стига да се поразрови човек.
цитирай
14. анонимен - Попето
27.06.2010 13:58
Поклон,благодарност и поздрави ! Чакам за продължения !
цитирай
15. анонимен - сссс...
08.10.2010 20:23
Браво много добър урок. ;]
Това го знам много,много отдавна, но някой хора не го знаят.
цитирай
16. анонимен - sex is the best
08.10.2010 20:24
анонимен написа:
Така, всичко е добре, но имам две забележки:
1. Страшно много граматични грешки, дължащи се на сгрешени клавиши при писане. Лошо няма, но е добре да се стараеш поне да пишеш истинските думи.
2. Това описване как да си кракнеш тая или оная програма ... Нали се сещаш, че описваш как хората да нарушават едни закони. Не че всички ги нарушават, то е ясно, но да го правиш публично ...
Или е много нагло. или е доста глупаво - сам си признаваш на всеослушание че крадеш.

много си тъп сашее
цитирай
17. анонимен - Любовь РїРѕ португальски
23.09.2011 00:41
На перепутии двух дорог всегда выбирается та на которой есть больше секса и похоти. Секс в этом плане играет роль эстофеты где каждый может потрогать друг друга за прелести и войти в приятную киску :)
Возможно палина и не знала как себя вести но тони показал ей все прелести этого действия сзади <a href=http://www.profbuh8.ru/>бесполые сексуальные связи</a>
цитирай
18. анонимен - payday loans online 20572
28.10.2012 20:49
<a href=http://directlenderloanshere.com/#nhmac>payday loans online</a> - <a href=http://directlenderloanshere.com/#yqjed >direct lender payday loans</a> , http://directlenderloanshere.com/#abqzx payday loans online
цитирай
19. protan - Въпрос към автора
25.01.2018 21:46
Здравейте! Тази статия ми е много полезна, защото искам да си ъпдейтвам драйверите и ще следвам Вашите инструкции. Аз съм с Microsoft Windows XP, 32-bit (Service Pack 2). Свалих от Замунда Microsoft.Windows.XP.Service.Pack.3.RTM.5512-STaNDaLONE

и реших да сваля от сайта на Майкрософт същия пакет, който е
WindowsXP-KB4012583-x86-Custom-ENU

Проблемът е в това, че там дават инфо за необходимите стъпки преди да се инсталира пакетът, а те са многобройни и от инфото се разбира, че самото инсталиране има много условия и голяма вероятност да е неуспешно.
Във Вашата статия всичко е много лесно - само се кликва върху сваления файл и той се инсталира безпроблемно и всичко е наред, без да е необходимо ние да правим нещо.
това противоречие в двете статии ме притеснява и затова не искам да рискувам с провал и последващи от него усложнения, които да не мога да изправя. Затова Ви моля да ме посъветвате, за да предприема това, което исках в началото.
Благодаря Ви предварително.
По-долу прилагам и допълнително инфо.

Данните на PC са:

Operating System: Microsoft Windows XP, 32-bit (Service Pack 2)
DirectX version: 9.0
GPU processor: GeForce 6100
Driver version: 307.83
DirectX support: 9.0c
Core clock: 425 MHz
Memory data rate: 664 MHz
Memory interface: 32-bit
Memory: 256 MB
Memory type: DDR1
Video BIOS version: 5.51.22.28.10
IRQ: 17
Bus: FPCI


цитирай
Търсене

За този блог
Автор: interface
Категория: Технологии
Прочетен: 119952
Постинги: 4
Коментари: 51
Гласове: 65
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031